Campania pentru declarația pe venit 2020 începe miercuri, 7 aprilie. Campania pentru declarația impozitului pe venitul personal și impozitul pe avere pentru anul 2020 începe miercuri, 7 aprilie, și se va desfășura până pe 30 iunie. Anul acesta, noutatea este pentru beneficiarii venitului minim vital (IMV) care vor trebui să prezinte declarația indiferent de sursa veniturilor.
Există, de asemenea, noutăți și pentru cei afectați de un dosar de reglementare temporară a ocupării (ERTE). În cazul în care declarația ar avea un rezultat pozitiv și sunt obligați să plătească, Agenția Fiscală intenționează să modifice reglementările actuale pentru a permite plata în șase rate, comparativ cu cele două actuale.
Prezentarea declarației online
Datele fiscale sunt disponibile deja începând cu data de 24 martie. Contribuabilii vor putea să prezinte declarația pe venit începând de miercuri, 7 aprilie. Declarația se poate prezenta online, fie cu programul Renta Web, fie cu aplicația mobilă a Agenției Fiscale.
Pentru a face acest lucru, ca de obicei, va fi necesar să vă identificați cu un certificat electronic, PIN Cl@ve sau numărul de referință. Numărul de referință poate fi solicitat cu informațiile din căsuța 505, din declarația pe venit 2019.
Din 7 aprilie până pe 30 iunie, puteți modifica și prezenta online declarația de impozit pe venit 2020.
Prezentarea declarației prin telefon
Prezentarea declarației prin telefon a crescut în ultimii ani, în special în 2020, din cauza stării de alarmă asupra pandemiei COVID. Pentru a fi asistat telefonic este necesar să aveți o programare prealabilă. Programarea prealabilă este disponibilă din data de 4 mai. Declarația de venit poate fi făcută telefonic începând cu 6 mai 2021.
Prezentarea declarației în persoană
Dacă doriți să vă prezentați într-unul din birourile Agenției Fiscale, va trebui, de asemenea, să vă programați. Începând cu 27 mai, poate fi solicitată o programare prealabilă. Astfel, din data de 2 iunie 2021, Agenția Fiscală va începe să lucreze în persoană cu contribuabili.
Cum poți solicita o programare la Agenția Fiscală
- Online: www.agenciatributaria.es
- APP “Agencia Tributaria”
- Telefon: 901 12 12 24 / 91 535 73 26 / Robot – De asemenea, pentru a anula programări.
- Telefon: 901 22 33 44 / 91 553 00 71 / Programări în persoană (Luni – Vineri de la 9:00 la 19:00).
Serviciul de informații cu privire la declarația pe venit: 901 33 55 33 sau 91 554 87 70 (de luni până vineri între orele 9:00 și 19:00; acest serviciu este disponibil pe tot parcursul anului).
Se pot solicita programări până pe 29 iunie 2021.
Termenul limită pentru depunerea declarațiilor se încheie pe 30 iunie, cu excepția celor care aleg optiunea debit direct (domiciliación bancaria), care va trebui prezentat înainte de 25 iunie.
Vezi și:
Noile cărţi de identitate valabile de la 2 august 2021. Vezi care sunt noutățile!
Sărbători legale în 2021. Vezi calendarul cu zilele libere din România
Cine este obligat să prezinte declarația pe venit?
Sunt obligați să prezinte declarația toți contribuabilii persoane fizice care au rezidența în Spania, cu excepția celor care au primit, exclusiv, venituri din:
1. Salarii (rendimientos del trabajo personal) egale sau sub cuantumul de 22.000 de euro pe an:
> cu condiția să provină de la un singur plătitor.
> când există mai mulți plătitori, cu condiția ca suma celui de al doilea salariu și a celorlalte în ordinea cuantumului să nu depășească în total 1.500 de euro.
> când unicele venituri din muncă constau în plăți pasive (pensii de la Seguridad Social și de tipuri pasive; plăți pentru planuri de pensii, asigurări colective, mutualidades de previsión social, planes de previsión social empresarial, planes de previsión asegurados; prestaciones de seguros de dependencia); cu condiția ca stabilirea tipului de reținere ce se aplică să se fi realizat conform procedurii speciale stabilite de legislație (la solicitarea contribuabilului; prin prezentarea formularului 146).
Limita este de 14.000 de euro pe an în următoarele situații:
a) Când veniturile din muncă provin de la mai mult de un plătitor și totalul sumelor primite de la al doilea plătitor și ceilalți în ordinea cuantumului depășește 1.500 de euro pe an.
b) În cazul în care se primesc pensii compensatorii de la soț sau anualidades por alimentos no exentas.
c) Când cel care a efectuat plata pe care ați primit-o nu este obligat să rețină.
d) În situația în care se primesc venituri integrale din muncă cărora li se aplică tipo fijo de retención.
2. Venituri din capital mobil și câștiguri patrimoniale supuse reținerii sau virament în contul bancar, cu limita în total de 1.600 de euro pe an.
3. Venituri imobiliare, câștiguri din letras del tesoro și subvenții pentru achiziționarea de locuințe de protecție oficială sau la un preț stabilit, cu o limită totală de 1.000 de euro pe an.
Nu trebuie să realizeze declarația în nici un caz cei care obțin venituri integrale din muncă, din capital sau din activități economice ori câștiguri patrimoniale care împreună nu depășesc 1.000 de euro, nici cei care au avut, exclusiv, pierderi patrimoniale sub 500 de euro.
Totuși, chiar dacă nu sunt obligați să declare, toți contribuabilii care își exercită dreptul de a beneficia de anumite reduceri sau deduceri ori să li se returneze o sumă de bani trebuie să confirme ciorna (borrador) sau să prezinte declarația.
Sursa: agenciatributaria.es
Campania pentru Declarația pe venit 2020 începe miercuri, 7 aprilie. Cine este obligat să o prezinte!
Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.
Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Abonează-te la blog prin email
Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.