„Lecţia de Istorie Vie” va fi organizată de Asociația „Terra Dacica Aeterna” în cadrul expoziției-eveniment „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane”, la Muzeul Național de Arheologie din Madrid. Proiectul se desfășoară în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României și Ambasada României în Regatul Spaniei.
Potrivit unui comunicat, Muzeul Național de Istorie a României și Asociația „Terra Dacica Aeterna” anunţă derularea proiectului „Lecţia de Istorie Vie” și în capitala Spaniei. Se continuă astfel, activitatea inițiată în țară de către asociație în urmă cu câțiva ani.
Evenimentul se va desfăşura în zilele de 27 și 28 noiembrie 2021, la Muzeul Național de Arheologie din Madrid. Acesta va avea loc în cadrul expoziției „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane”.
Evenimentul se înscrie în seria activităţilor culturale specifice derulate în cadrul amplului proiect expoziţional. Scopul proiectului este de a face cunoscute publicului spaniol, dar nu numai, bogăția istorică și culturală a României, ca parte a patrimoniului european și universal.
La „Lecţia de Istorie Vie” vor participa elevii care urmează cursul de Limbă, Cultură și Civilizaţie Românească din Spania.
În cadrul activității, reprezentanţii Asociaţiei „Terra Dacica Aeterna” vor realiza o serie de prezentări de vestimentație; podoabă și echipament specifice dacilor și romanilor, cu ajutorul replicilor special create.
Participanții la lecția interactivă vor fi încurajați să pună întrebări și să înțeleagă, de pildă, cum erau folosite sica sau falxul dacic.
Prin intermediul „Lecției de Istorie Vie”, vizita elevilor la Muzeul Național de Arheologie din Madrid va fi dublată de o experiență educațională memorabilă, aidoma zecilor de acțiuni similare pe care Asociația „Terra Dacica Aeterna” le-a desfășurat în ultimii ani pentru copiii din România.
Cele mai recente astfel de acțiuni au avut loc la Muzeul Național de Istorie a României, în luna septembrie a acestui an, în cadrul Festivalului de reconstituire istorică „Zilele Columnei”.
Gabriela Dancău revocată din funcția de ambasador al României în Regatul Spaniei
Cea mai importantă expoziție românească de arheologie prezentată vreodată peste hotare
Expoziţia „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane” a fost deschisă în data de 1 octombrie 2021 în capitala Spaniei și cuprinde 838 de piese excepționale de patrimoniu, provenind din colecțiile a 39 de muzee din România, și 3 din Spania.
Proiectul expoziţional care celebrează împlinirea a 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania, se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi al Majestăţii Sale Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, fiind organizată sub egida Ministerului Afacerilor Externe, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale și coordonată de Ministerul Culturii prin intermediul Muzeului Național de Istorie a României.
Până în prezent, expoziţia, cu acces gratuit, a fost vizitată de peste 16.000 de persoane.
„Lecţia de Istorie Vie” organizată la Madrid pentru elevii care urmează cursul LCCR din Spania
Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.
Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog. Vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Abonează-te la blog prin email
Pe lângă rețelele de socializare precum gab.com, Facebook, Twitter, Instagram, tecunosc, VK și canalul nostru video YouTube.