Trafic cu mașini de lux între Spania și România. Șapte persoane au fost arestate în România și 14 în Spania, inclusiv liderul organizației care inițial reușise să fugă. În cele din urmă, conducătorul rețelei a fost arestat la Alcala de Henares, Spania.
Agenți ai Poliției Naționale Spaniole, într-o operațiune comună cu Poliția Română, au arestat 21 de persoane și au recuperat 24 de vehicule de lux în cadrul unei operațiuni împotriva traficului ilegal de vehicule. Membrii organizației, foarte bine structurată, sustrăgeau vehicule în Spania, le falsificau documentele și le vindeau în mod fraudulos în țări terțe, în principal în România.
În România au fost arestate 7 persoane. În Spania, la Barcelona, Lerida și Madrid au fost arestate 14 persoane. Inclusiv liderul organizației, care a fost arestat în Alcala de Henares și care reușise să fugă la început. Au fost confiscate 16 vehicule în România și 8 în Spania, cu o valoare de peste 1.000.000 de euro. De asemenea, s-au mai confiscat permise de conducere spaniole false, plăcuțe de înmatriculare, instrumente pentru furt și falsificare, printre altele.
Vezi și: Asasinul Alinei Mocanu condamnat la 18 ani de închisoare după ce i-a tăiat gâtul din gelozie!!!
Modul de operare al organizației
Modul de operare consta în cumpărarea de vehicule atât de la firme, cât și de la persoane fizice, prin finanțare. Traficanții se foloseau de „catâri” sau persoane dedicate acestei activități. Pe măsură ce s-au specializat, membrii grupului au început să creeze societăți fictive pentru a accesa finanțare pentru flote de vehicule, unele de lux.
Prin această metodă evitau mecanismele de detectare a fraudelor de către societățile financiare.
-> Un român a rămas fără mașină la vamă dar și-a continuat călătoria!!!
Odată ce vehiculele intrau în posesia organizației, aceștia falsificau documentele necesare și le transportau în țări terțe. Astfel, autoturismele ajungeau în România, Franța, Germania și Portugalia, unde erau achiziționate de cumpărători de bună credință.
În acest fel, membrii organizației au cauzat un dublu prejudiciu. Pe de o parte instituțiilor financiare cărora nu le-au plătit ratele, iar pe de altă parte cumpărătorilor care au achiziționat un vehicul de proveniență ilicită fără să știe acest lucru.
Cinci grupuri de roluri
Organizația era puternic structurată în cinci grupuri de roluri. Pe de o parte, existau recrutorii, a căror sarcină era de a găsi „catârii”. Cei din urmă, la rândul lor, erau responsabili de achiziționarea vehiculelor în nume propriu sau în numele unor societăți comerciale și societăți fantomă.
La un al treilea nivel se aflau persoanele care se ocupau de falsificarea documentației vehiculelor și a societăților utilizate. În plus, grupul infracțional dispunea de șoferi care cunoșteau drumurile secundare și autostrăzile de pe ruta dintre Spania și România, evitând astfel eventualele controale pe drumurile principale.
Amendă de 200 de euro în Spania dacă transporți cumpărăturile incorect în mașină!!!
În cele din urmă, existau vânzătorii care primeau mașinile în România, le înmatriculau folosind documente false și le vindeau.
În prima fază, după luni de colaborare strânsă între poliția spaniolă și cea română, 13 membri ai organizației au fost arestați în Spania. Ulterior, anchetatorii s-au mutat în România, unde au fost arestați alți șapte membri ai organizației, dintre care patru au fost arestați preventiv.
Firme de transport persoane și colete Spania România și retur!
Liderul organizației a fost arestat în Alcala de Henares
Cu toate acestea, liderul organizației a reușit să fugă din țară. Astfel, autoritățile române au emis un mandat european de arestare pentru extrădarea sa. Anchetatorii au obținut informații potrivit cărora capul grupării s-ar putea afla în Spania. Imediat au început demersurile pentru localizarea acestuia, care au avut loc în municipiul madrilen Alcala de Henares, unde a fost arestat.
-> Cele mai ieftine 10 mașini pe care le poți cumpăra în Spania în 2023!!!
Între cele două țări, au fost confiscate 24 de vehicule – 16 în România și 8 în Spania. Valoare de piață de ajunge la peste 1.000.000 de euro. De asemenea, permise de conducere spaniole falsificate, numeroase plăcuțe de înmatriculare, o cantitate mare de documente ale vehiculelor, instrumente pentru furtul și falsificarea ulterioară a vehiculelor și bani în numerar.
Sursa: MiraCorredor
Trafic cu mașini de lux între Spania și România. 21 de români arestați
Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.
Abonează-te la blog prin email.
Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!
Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.