Un român mort și fratele rănit în urma unui conflict armat la Girona

Diaspora Madrid

Un român mort și fratele rănit în urma unui conflict armat la Girona(video)

conflict armat, Girona, impuscaturi, roman mort

Un român mort și fratele rănit în urma unui conflict armat la Girona. Într-un eveniment tragic ce a zguduit comunitatea locală din Riudellots de la Selva, un bărbat a murit și altul a fost grav rănit într-un schimb de focuri. Incidentul s-a petrecut la jumătatea zilei în poligonul industrial din localitate. Conform surselor apropiate cazului, conflictul a izbucnit între două bande rivale.

Confruntarea violentă: Detalii și desfășurare

Azi, 12 iunie, în jurul prânzului, Mossos d’Esquadra au primit o notificare privind o altercație în desfășurare pe Avenida Mas Vilà din Riudellots de la Selva, un orășel cu puțin peste 2000 de locuitori situat lângă Girona. La sosirea lor, polițiștii au găsit o persoană grav rănită de gloanțe, care a decedat la scurt timp, și o altă persoană cu o leziune la cap.

Surse apropiate anchetei au confirmat că victimele sunt frați. Persoana decedată este un muncitor de origine română, iar fratele său, care a suferit o lovitură la cap, a fost transportat la Spitalul Josep Trueta din Girona, unde se află în stare stabilă, dar sub observație medicală.

Prezența la urne a românilor din Spania la alegerile europarlamentare 2024

Contextul altercației

Conform primelor investigații, conflictul a izbucnit între un grup de magrebieni și angajații unui atelier mecanic unde lucrau mai mulți muncitori români. Se pare că altercația a degenerat rapid. Cele două grupuri folosind bare de fier într-o confruntare violentă, care a atras atenția altor muncitori din atelierele învecinate.

În timpul conflictului, unul sau mai mulți membri ai grupului de magrebieni au folosit arme de foc. Acesta a tras cel puțin trei focuri, ceea ce a dus la decesul muncitorului român. Agresorii au fugit de la locul faptei în două mașini marca Golf, ambele cu plăcuțe de înmatriculare franceze.

Una dintre mașini, de culoare neagră, a plecat prima. Cealaltă, de culoare gri, avea geamul pasagerului spart, indicând că s-a tras un foc din interior pentru a alunga atacatorii.

Ancheta poliției

Agenții Diviziei de Investigații Criminale (DIC) a Mossos d’Esquadra din Girona s-au deplasat la fața locului pentru a aduna dovezi, declarații ale martorilor și alte indicii care ar putea clarifica circumstanțele acestui incident. Poliția a activat dispozitivul „Jaula” pentru a împiedica evadarea suspecților.

În jurul orei 18:00, autoritățile au ridicat cadavrul. Acesta a fost transportat la Institutul de Medicină Legală din Girona pentru efectuarea autopsiei. Cazul a fost preluat de Judecătoria de Instrucție din Santa Coloma de Farners.

Deși toate ipotezele rămân deschise, cea mai probabilă explicație pare a fi legată de traficul de droguri. Poliția investighează activitatea grupurilor implicate pentru a stabili motivul exact al confruntării.

Imagini video cu împușcăturile din Riudellots în care a murit un român

Imagini de la împușcăturile din Riudellots efectuate de francezi de origine magrebiană, dintr-o altă perspectivă

Un român mort și fratele rănit în urma unui conflict armat la Girona


Dorim să vă oferim acces exclusiv și imediat la cele mai bune informații.

Abonează-te la blog prin email.

Urmărește DiasporaMadrid.com pe Telegram şi Google News!

Vei primi notificări prin email sau direct pe telefon când vor fi publicate articole noi.

Lasă un comentariu